Sunday, May 22, 2011

Nur kasih The Movie

Assalamualaikum




Hari yg lepas aku ada tengok MHI kat tv3, masa tuu dorang ada promote movie nie lah .. Masa aku tengok tuu macam menarik jer movie nie .. then aku pun terus mesej dak shap ckp yang aku nak tengok movie nie .. kui3 ..





So, semalam dapat gak aku pergi tengok movie nie ... Sebenarnya aku tengok drama Nur kasih nie pun dah nak last2 episode jugak ar.. Aku bukannya peminat setia .. Al - maklumlah kalau dah mengadap laptop nie tv tuu aku lupekan jer .. ngeh3 ..






Dak shap ckap movie nie cam tak best sgt .. tapi aku rasa best jer .. Aku suka sign dorang berlakon kat JORDAN tuu .. serious memang cantik ! best gak erk kalau dapat naik unta .. hehehe ..





menikmati pemandangan




Tiz zaqiyah aka Nur Amina




Sedih jer time nie dia ckp ayah tido dengan buku2 ayah .. uhuk2





Mariam dan Ilyas sebagai anak aidil .. mia comei





Sinopsis :



Dugaan dan ranjau yang dilalui oleh Adam tidak pernah terhenti apabila Adam sekali lagi terpaksa menerima ujian getir bahawa anak dalam kandungan Nur kemungkinan akan meninggal akibat kemalangan jalan raya yang menimpa mereka berdua.


Manakala Aidil pula terpaksa menjalani kehidupannya sebagai bapa tunggal kepada dua cahaya mata iaitu ilyas(7) (Mohd Ilyas Suhaimi) dan Maryam(5) (Mia Sara Nasuha) setelah isterinya yang tercinta, Alia meninggal dunia.


Mampukah Aidil membesarkan Ilyas dan Maryam sendirian? Pengorbanan apakah yang akan di lalui oleh Nur Amina dan Adam? Adakah cinta Adam Dan Nur Amina akan terkubur?







p/s : pada sesiapa yg belum tengok pergilah tengok , aku rasa tak rugi kalau korang tengok movie nie nye .. uhui



13 comments:

Anisa Hang Tuah said...

mia sarah comel :)

Mrs.Yie said...

geram tgok mia.. :)

Rashid said...

Lamanya tak tengok movie ..

Entahle bilale agaknya dapat peluang pergi nengok. Nak juga rehat rehatkan diri dgn tgk citer gini .. nampak iklan kat tv cam best jer..

Rollo De Pedicula said...

yups
beutl tu
xrugi pun tgok
menarik dan banyak pengajaran

Review Nur Kasih The Movie

AISHA INANI said...

tak kan tengok! full stop. HAHAHHAA

Pupel Liyana said...

huwaaaaaa..tak sempat nak g tengok T_T

amier azrul alias said...

xtgk lg..
huhu

kocix! said...

menagis x tgk cite neh?
nak ready bwk tisu..
haha

zazaw said...

tak ada geng nak tengok

Aimi dan Pakcik Hashim said...

panggung penuh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nak tgk jugak T.T

Khuzrin Kamarudin said...

kamu ni memang kaki wayang ea? hahaha

ghost writer said...

manis jer tengok minah tiz zaqyah tuh...tapi bila mendengar penyataannya tentang dirinya,suatu yang sangat tidak mengejutkan bagi pelakon macam dia.

nasib baik lah filem nih dihasilkan dari siri drama yang mendapat rating penonton tertinggi.