Sunday, March 13, 2011

Nama samaran/gelaran

Assalamualaikum


Berjumpa lagi kita di hari ahad yang panas nie.. ngeh3 .. Sambil layan lagu joan jett - i hate myself for loving you aku dengan merajinkan diri mengupdate sesuatu tuk bacaan korang .. [ layan woo lagu nie,baru ar rock n roll ] .. Entry kali nie aku nak cerita pasal nama samaran/gelaran .. Mesti korang pun ada nama samaran/gelaran yang pelik - pelik kan .. Kalau korang nak tahu aku pun pernah ada nama samaran/gelaran yang pelik tau .. tapi selamat lah jugak gelaran tuu tak kekal sampai sekarang ..




Nak dijadikan cerita dahulu - dahulu masa aku kecik - kecik aku telah diberi gelaran iaitu PELAM BENGKOK ... kenapa PELAM BENGKOK aku pun tak tahulah .. Tapi bila aku pikir - pikir lik agaknya masa aku kecik - kecik dahulu aku nie suka makan buah PELAM BENGKOK tuu kot , pastu depan rumah aku mmg terpacak pokok PELAM BENGKOK tuu ..




Tapi nama nie kekal sampai darjah 6 jer.. Tuupun jiran aku yg dok panggil aku dengan nama PELAM BENGKOK .. Lepas dah masuk sekolah menengah dah takde orang panggil nama tuu lagi.. yabedabedu .. Lagi satu nama yang pelik kawan aku bagi ialah ALIZA BOT WEKANG .. aku dapat gelaran nie masa form 4.. kawan - kawan aku bagi nama nie sebab rumah aku dekat dengan laut.. Kalau diikutkan memang kelas aku, time tuu semua nya ada gelaran ...Memang kelakar kalau di ingat balik .. hahahaha




Sekarang nie dah takde gelaran yang pelik - pelik lagi dah .. Nama samaran aku pun memang dah kekal tiga jer nie .. NOR, ALIZA , ZAZA .. Memang senang kalau nak cam family ker,sedara ataupun kawan - kawan. Hanya dengan dorang panggil nama sahaja aku dah leh tahu dorang tuu sape .. Kalau macam nor tuu hanya family aku jer yang panggil .. aliza pulak kawan sekolah rendah dgn sekolah men .. zaza pulak nama yg diberi kawan - kawan kolej. Ada gak yg try panggil aku NORA tapi aku tak berkenan dan aku rasa macam tak sesuai jer .. kui kui kui






Hye , nama saya NORALIZA BT AZMAN ..
Saya bangga dengan nama saya




p/s : ari nie genap 2 tahun 5 bulan aku berkasih syang dgn shap .. moga berkekalan hendaknya .. Shap aku rindu ar kat kau !


p/s :terima kasih pada yang sudi baca,singgah blog aku nie n yg follow aku. Nanti aku terjah korang k... Selamat bercuti2


27 comments:

sissyira said...

salam

semoga bahagia bersama si dia.

Anisa Hang Tuah said...

semoga berkekalan dan bahagia yaa
(:

aliza said...

sissyira: thanks yer syira :)

aliza said...

anisa hang tuah : aminn.. satu doa nie.thanks nis :)

joyahLisa said...

shap,aku rindu jugak la kat kaw..
hahahaha

fatin hanani said...

fatin dari kecik nama smaran jez atin OR fatin ja hehe
xdak la yang pelik2 lagi...
jez time p kem PJKN..depa pggil fatin cenge hehehe sbb fatin garang :P

emmm nama aliza yang pelam bengkok tu fatin cm heran skit hehehe.\mcm mana depa leh bgi nama tu hehe

aliza said...

joyahlisa: hepppppp! kalau ko nak rindu kat shap,aku nak rindu kat bare gak ar.haha

aliza said...

fatin hanani: mmg pelik kan..saya pu tak tahu camne nama tuu leh timbul.tak tahu cite tup2 dpt name tuu.hahaha

wahh..fatin seorang yg garang yer :)

PinQib said...

haha. nama peliks yang cuteeee

niesz said...

hehehe..pelam bengkok tu mcmane ek :) nice to knowing u dear..

ghost writer said...

selamat berkenalan noraliza bt azman

nama saya: nemanja vidic..kat kampung orang gelar the serbian killer..hihi

shap panggil kamu apa Liza?

baby..

ayang..?

Anati Soki said...

pelam bengkok tuh cane babe? betuk die benkok ke babe?

Encik Psychopath said...

hye pelam bengkok.

cik fai said...

kak pelam bengkok :) ngeeee

aliza said...

pinqib: cute ea qib..haha

aliza said...

niesz: pelam yg kat pasaraya tuu kot.nice to meet u :)

aliza said...

ghost writer: biarlah rahsia apa yg dak shap tuu panggil eden..pelik jer name kau.haha

aliza said...

anati soki: a'ah bengkok.rasenye pelam yg jual kat pasaraya tuu..

aliza said...

encik psychopath; wakakaka..pelam bengkok dah takde lah.

aliza said...

cik fai: adoi..haha

zazaw said...

hahai
zaza

:)
auwww

aliza said...

zazaw: hai2 juga :)

AISHA INANI said...

cecehhh PELAM BENGKOK!
bestnyaaa, dah lima bulan... hopefully happy forever yaww!

aliza said...

aisha inani: thanks yawwww...

cik ewun said...

somel je nama pelam benkok thh huihui "P

aliza said...

cik ewun: wakakaka..tapi tak best ar.x glamour.ngeh3

Apiz said...

wekang? XD