Saturday, March 19, 2011

Kereta


Assalamualaikum

Sejak akhir - akhir nie aku asyik terpikir nak beli kereta jer.. Bila tengok orang bawak kereta , hati macam memberontak mahukan sebijik kereta.. Kalau ada kereta senanglah aku nak pergi kerja kan .. Baru - baru nie bos aku ada suruh buat satu iklan pasal nak beli kereta ... Terdetik gak dalam hati " agaknya bilalah aku dapat pakai kereta kan " .. Kalau korang nak tahu hari - hari aku dok belek harga setiap kereta yang kat pasaran sekarang nie tau






Inilah iklan yang aku buat tuu... kuikuikui


Dalam kelapa aku nie, ehh2 bukan kelapa tapi kepala lah.. Ha , dalam kepala aku nie adalah dalam 6 senarai kereta yang menjadi pilihan hatiku ..


Ok, kereta - kereta nya ialah :



1. HONDA JAZZ


Aku suka gila kereta honda jazz nie.. Lama gak lah aku berkenan dengan honda jazz nie ... Kalaulah ada orang nak hadiahkan aku kereta nie kan best .. Kepada sesiapa yang sudi nak derma kan aku honda jazz nie sangat dialu2 kan yer ... Aku nak kaler merah , tak nak kaler lain ...




2. SUZUKI SWIFT


Wahh3, bukan main lagi kau liza,kereta nak mahal jer ... hehe ..Kalau aku beli kereta nie memang tiap -tiap bulan makan pasir jer lah ... hahahahaha



3. PERODUA MYVI



Dulu aku tak minat wei, kereta myvi .. Sebab aku tengok bodynya macam tak cantik jer.. Tapi bila aku try bawak , selesa jugak myvi nie .. Kalau dapat sebijik aku nak kaler cam dalam gambar tuu ataupun kaler merah ..uhhuiiii ..



4. PROTON WAJA


Yang nie aku nak tanya dengan korang ea .. Betul ker kereta waja nie sesuai untuk orang yang berumur jer? Bukan apa lah kan , sebelum nie aku pernah menyatakan hasrat untuk beli kereta waja nie kat my kuci .. Jap lagi dia dok gelak kan aku, dia cakap kereta orang tua yang aku dok minat .. Bistu selesa wei dalam nye , tuu yang menjadi pilihan aku ... Korang rasa ?




5. PERODUA ALZA



Kereta alza nie pulak , masa mula - mula aku tengok memang berkenan gila ar ... Jap lagi aku tengok space untuk bonet nya tak macam kecik lak kan.. So , aku rasa aku tunggu my kuci jer yang beli .. sebab dia pun minat kereta nie jugak ... hohoho




6. PERODUA VIVA



Nie pilihan terakhir , sebenarnya kereta nie memang aku tak minat langsung tahu takk .. Tapi apakan daya kalau aku nak berjimat [ sbb aku nak kumpul wit kawin gak ] aku kenalah beli kereta yang murah - murah jer kn ... [ yek eleh , murah2 pun aku belum mampu beli lagi ] ..



p/s : salam hari sabtu..hihi


25 comments:

niesz said...

xpe, beli je yg murah2 dulu, bak kate mak niesz, keta cuma untuk memudahkan kite nk bergerak, yg penting rumah kena selesa, lps kawen confirm nk kena cri rumah, lg bgus duit habiskan utk beli rumah best..heee...

aliza said...

betul cakap niesz tuuu..setuju sgt.papepun rumah lgi penting

~ didie oh ~ said...

nak swift dengan jazz !!! haha

zazaw said...

KAKAK ALIZA

kalau banyak money nanti
silah lah belanja amve sebijik VIVA

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

ghost writer said...

nih kira promote sekali lar nih...

semua keta agak selesa kalau pertama kali bawa..tapi paling sesuai kat Liza disyorkan Suzuki Swift..

aliza said...

didie oh : boleh -boleh..haahhaa

aliza said...

zazaw : amin..moga betul ckap zazaw nnti banyak duit :)

aliza said...

ghost writer: wahh..suzuki swift tuu mmg ngetop tp tggu kaya skit ar baru leh pakai..nnt nak beli ruma lagi..ngeh3

KizZ said...

Haha...tolak yang waja tu,pilihan kita exactly sama la cik aliza...hihi..suke jazz tu tapi harga dia fuhhh terbaik..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
mana mana pun tak hal asal buleh jalan dan cukup duit

misz molecule said...

wah!!









if im a worker..









maybe ada jugak rase nak mmiliki..












but now i know.. that im just a student:(

aliza said...

kizz: hehe..xnak waja ea..handa jazz tuu harganya mmg fuuhhhh banget.

aliza said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : btol gak asalkan leh jalan n yg paling penting sekali mesti ada witkan.

aliza said...

miss molecule : xpe , nanti kalau dah ada kerja leh beli gak kereta :)

LEZAohLEZA said...

waja tu tamau la . nnt zaza bwk da rupe mak2 plak. ta comey. ahaha . saye nk nissan latio 1. ahaha

YUL said...

peh, beli kete inspira la, cantik jugak tu, huhuhu

Anati Soki said...

yunk..proton waja jgn yunk.. lembut giler.. seyes... hehehe...

nelly said...

smart !!

masshie mastura said...

ahaha i jenis kete ape pn xtaw at least aliza taw name jenis2 kete.
now, i tgh bljr kenal kete2 nie utk future:P

aliza said...

lezaohleza: x bes ar nissan latio 1..gurau jer..hehe..kalo nak pakai waja kena jadi mak dulu lah erk..

aliza said...

yul: a'ahkan.inspira pun cantik jugak.

aliza said...

anati soki; hahahaha..ok2,waja cancel.

aliza said...

nelly: sume smart kan. :)

aliza said...

masshie mastura: nie pun baru tahu gak..sejak2 teringin nak ada kereta sendiri kan..tuu yg dok survey2.hehe

SYAFIQAH / S said...

suka myvi :)