Sunday, February 27, 2011

Apa kesudahan interview aku hari tuu ?


Assalamualaikum

Sekejap jer hari dah malam kan.. Terus pada cerita sebenar lah yer.. Tahap kemalasan semakin teruk dah nie.. haha .. Pasal interview hari tuuu alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar .. Cuma macam biaselah kan kena tunggu panggilan .. [ persaingan hebat beb ]



Aku pun tak mengharap sangat , kerja kat situ .. Sebab dia leh bagi gaji aku cuma dalam rm600 jer .. bukan maksud aku nie nak gaji yang besar jer tapi macam tak berbaloi pulak.. Nape aku cakap tak berbaloi tuu biarlah menjadirahsia aku.. Tempat yang aku kerja sekarang nie pun gaji nye tak berape nak besar tapi leh lah layan gak walaupun aku tak berapa nak suka dan tak selesa dengan kerja tuu ..



Tapi buat 2, 3 bulan nie aku keja jer dulu kat situ nak cari wit kocek sikit sambil2 teropong peluang tempat lain .. InsyaAllah satu hari nanti aku akan dapat kerja yang aku inginkan dan aku happy dengan kerja tuuu ..Aku memang kena banyak bersabar dan tak cepat putus asa lagi kan.. Last sekali aku nak mengucapkan terima kasih kat emak, shap [ my kuci ] , dan juga kawan aku iaitu eisya bakar yang banyak bagi sokongan, semangat kat aku supaya jangan cepat berputus asa .. :)




p/s : my kuci cuti seminggu tau, lehlah dating sampai lebam [itupun aku nak kecohkan ] .haha


16 comments:

Rashid said...

Moga berjaya k ..

Apapun kerja takper janji halal dan selamat.. yang penting juga yang dpt berikan kita kepuasan ..

ghost writer said...

terus usaha Liza...dapatkan pengalaman dulu.

padlie said...

semoga berjaya..
selalunya lagi lama kita kerja, lagi banyak pengalaman kita dapat, lg mudah mintak kerja lain. gaji pun leh demand..

Entry terbaru padlie: Bestnya jadi V.I.P.

AISHA INANI said...

kita mmg kena memilih keje ponnnn! hehehehk.

neway bestnya dapat date.
aku dah single, mmg tak lah kan? huahhh.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tape2, cube dulu.. t dapat yg lebih baik, baru bertukarrrr :)

Dda Ly said...

gud luck ok..:)

meh ke rumah,
~happy birthday damia~
keep in touch ye..♥♥♥

Nesa Wazir said...

guddd~~^^ interview nesa pn berjalan lancar ni ;D

nelly said...

Teruskan ..dapat duit ~

aliza said...

rashid: thanks ya ... betul tuu janji halal :)

aliza said...

ghost writer : orait :)

aliza said...

padlie: btol tuu..sekrg nie banyak yg tgk pada pengalaman bekerja.

aliza said...

aisha inani : rilek2 ..nanti dapat pengganti leh dating puas2 k. :)

aliza said...

miss lolly a.k.a luvfareda : nak tggu yang baik tuu memerlukan kesabaran yang tinggi .

aliza said...

Dda ly : thanks ya :)

aliza said...

nesa wazir: gud2.. gud luck yer :)

aliza said...

nelly : bile dapat mmg best,tapi sekejap jer habis.haha