Tuesday, January 25, 2011

Ice room sedap tak terhingga yawww!

Assalamualaikum

Hye semua.
Korang pernah dengar tak ice room ?
Dulukan masa aku praktikal dekat PUTRAJAYA
adalah sorang vendor nie sangat berbaek hati nak belanja ktorg makan
Kalau ikutkan dia nak belanja supervisor ktorg jer tapi supervisor
ktorg cakap tak manis pulak kalau dia jer yang pergi
Last2 dia ajak ktorg pergi sekali.ngeh3
Masa mula-mula tuu cam kecoh jugak kan pe benda alah lah
dia nak kasi ktorg makan
Lepas dah tengok menu rasa tak sabar nak makan
Sekali bila dahh makan, perhh MANTAP yawww
Memang sekali makan nak lagi ar, sedap tak terhingga taw
Selain ada ice room, kedai tuu jugak
ada jual kek and makanan lain




Ini semua adalah ice room yang ada kat kedai tuu.
Macam - macam perisa ada yawww..Korang tinggal pilih jer
Rambang mata tak tahu nak pilih yang mane satu
Aku pun dah tak ingat ktorg makan yang mana.hehe
Tapi kalau nak pergi pastikan poket korang tengah penuh taw
Sebab harga semangkuk camtu dlm rm10 gitu
Yang belas-belas hinggit pun ada.kalau tak silap lah



Nie pulak keadaan kat kaunter tuu
Service dorang cepat gak





Tak silap aku kawan aku ada order air dragon tuu
Sedap jugak lah.



Kek nie pun ktorg ada makan yawwww
Tapi time nie abg jem [vendor] tuu yang orderkan
Ktorg masa tuu malu nak mintak-mintak.haha




Ini nasi yang supervisor ktorg makan.
Pedas taw.I like!



Nasi lemak nie pulak aku yang order.haha
Kawan aku yang lain ade yang makan nasi ayam dan juga tom yam
ngeh3


Ha, tadi aku ada cakapkn kalau dah makan sekali mesti nak lagikan
Nak tahu tak masa tuu dah nak habis praktikal taw
Supervisor ktorg dah janji nak bawak pergi makan kat situ
Dia nak belanja ar
Tapi last2 tak jadi sebab supervisor ktorg buat majlis makan- makan
dengan unit operasi * team masa praktikal
Dalam fon aku ada satu gambar masa makan ice room tuu
Bila tengok jer mesti teringin punya
Tapi tak tahulah bile aku dapat pergi sana lagi.huhu



p/s: lagi bape hari umur nak 22 dah.macam x percaya jer.picture ihsan dari en google

34 comments:

Robot | Sakti said...

wah..
macam best jer.

terus perut rasa lapar.
hehehe

btw, happy birthday ya :)

aliza said...

robot: mmg best pun :)

befday nye sabtu nnt.nie kire robot org yg petama ar wish.
maceh2 :)

ziema said...

adeh sdapnye eskem!!!!!!!

dah la tgh mngidam eskem vanilla n coklat ni.. nak satu!!!! :p

PinQib said...

hehe

best nye kira orang belanja ar ni>>

|How to have a MIXED baby?|

aliza said...

ziema: amik jer..hehe.saya eskim vanilla tak suke sgt.tpi kalau coklat teramat lh suke. :)

aliza said...

qib: a'ah..time tuuu mmg org tuu banje.hehe

biskut said...

sangat mengujakan....

aiseh,putrajaya bukan selalu gi pun.tapi kalau gi lagi akan diterjah.mana lar tau ingat lagi masa tuh.

Cempakamelati said...

Sedapnya aiskrem tu.

nishiyanisha said...

perghh.. sedap memang sedap.. tapi sekali makan,, memang botak la jawap nya~

sissyira said...

salam

asalkan nama aiskrim...semua sedapp =)



p/s : kalau ada masa dan sempat syira joint contest tu nantu =)

aliza said...

cempakamelati: mmg sedap.nyam2 :)

aliza said...

biskut: hehe.insyaallah nnti konvo saya leh jejak sane lagi.ngeh3

aliza said...

nisha: kalau camtu makan eskim cornetto jew lah.haha

aliza said...

syira: salam.. mmg sume eskin sedap kecuali vanilla.hehe.wokeh,nnt kalau syira free buatlah contest tuu :)

LEZAohLEZA said...

saye pon suke :)

nelly said...

macam sedap saja
=)

aliza said...

lezaohleza: gud2.hihihi

aliza said...

nelly: mmg sedap taw.mase mula2 tgk cam biase jer.tp ble mam mmg sedap lh.hehe

Bella Ayub said...

tu dia..url blog nya tak tahu kenapa ehh.. :)

blom penah try ice room tapi penah rasa yang mcm ice room punya..dapp gak :)

cik ewun said...

sedap2 awuuuuuu

aliza said...

bella ayoub: yup..baru jumpe ea url nye. :)

katne tuu yg macam ice room?

aliza said...

cik ewun: mmg sedappp yyawwww :)

nelly said...

wah ..terliur tahu .
hehehe

pink said...

nyammm sedapnya

Nizam Ash Aziz said...

bestnyerr.. T.T

aliza said...

pink: mmg dap.nyummy2. :)

aliza said...

nizam: hihi :)

hamzah ian said...

nak jugak weh.. arghhh...

aliza said...

hamzah ian: haha.jom ar g makan.

nelly said...

nelly tag u : http://nellythestrange.blogspot.com/2011/01/1st-ga-pearl-by-moon.html?showComment=1296137857313#c7043312420575592051

ANATI SOKI said...

anati soki dah terliur dah ni.. sila betanggungjawab cepat!! hehehehehhe

ANATI SOKI said...

anati soki dah terliur dah ni.. sila betanggungjawab cepat!! hehehehehhe

ANATI SOKI said...

anati soki dah terliur dah ni.. sila betanggungjawab cepat!! hehehehehhe

aliza said...

anati soki: adoi.camne nie.hehehe