Tuesday, August 9, 2011

Cepat sembuh PANJANG


Assalamualaikum



Hari nie aku dapat mesej dari kawanku dayah dan dia telah beritahu satu berita yang agak menyedihkan lah jugak .. Kawan aku yang bernama Hasbullah telah terkena jangkitan kuman kencing tikus .. Sekarang dia ada di wad ICU , organ dalaman nya semua dah tak berfungsi lagi, hanya otak dia sahaja yang masih berfungsi ... Dokter bagitahu peluang dia hanya tinggal 70:30 .. Nie pun dia bernapas bergantung pada alat oksigen tuu ..





Masa mula- mula aku baca mesej tuu aku terkejut jugak lah .. Sebelum nie aku ada gak dengar cerita pasal penyakit kencing tikus nie .. memang berbahaya .. cuma aku tak sangka leh terkena kat kawan aku .. benda nak jadi kan, kita mane lah tahu ..





Kalau ikutkan aku takdelah sekenal dan serapat mana dengan Hasbullah aka panjang nie .. aku kenal dia pun masa pergi mandi air terjun kat gunung lumut .. Si dak panjang nie pulak memang ngam gila ngan kawan aku dayah .. Tapi kalo kawan ngan dia memang happening, ceria sungguh dak panjang nie tau , lagi satu dia pun layan indie band.. dan dak panjang nie jugak lah yang bagi aku beberapa tips untuk edit gambar guna adobe photoshop.tapi aku nie kan kurang kreatif , tuu yang bile edit mesti tak jadik punya .





Nie gambar masa kat bus stop, time nie kitaorg
benti sebab air sirap tumpah dalam kereta
.
yang tunjuk peace tuu lah panjang




Dia memang suka buat muka seposen




Gambar nie hasil dari tangkapan dan pengeditan dak panjang tuuu





Gambar kenangan masa baru sampai kat gunung lumut




Papepun,aku akan doakan semoga kau akan cepat sembuh panjang ..







5 comments:

Citarasa Rinduan said...

moga panjang cepat sembuh..
masa kak temankan suami di ICu pakar putri mmg ada kes demam tikus..
bahaya..

70/30... Ya Allah, moga sahabat norliza cepat sembuh seprti sediakala

zazaw said...

semogaaa kwn akk cepat sembuhhh

Cik Aqilah Wardah said...

Innalillah....

dugaan utk setiap org adlh berbeza..

dan dugaan ini ditimpakan ke atas hamba-Nya kerana dia mampu utk menanggungnya..

Allahu a'lam...

andai kesembuhan adlh terbaik buat beliau, maka ya shaafiyy, sembuhkanlah ia...

andai yg sebaliknya adlh yg terbaik, maka ya latif, permudahkanlah baginya...

sesungguhnya, hanya pada-Mu sebaik-baik perlindungan & sebaik-baik tempat pulang... Amiiin, ya Rabb..

bertabahlah semua yang di sisinya....

gadiest ❤ said...

semoga semuanya selamat okeyh =)

Encik Psychopath said...

get well soon.