Monday, January 17, 2011

Jalan - jalan sambil jeling - jeling

Hai semua..macam mana hari korang hari nie,korang watpe jer erk? mesti best kan aktiviti korang.kuikuikui.Hari nie aktiviti akukan berjalan sambil menjeling2 barang jer taw,sebab apa aku kata menjeling.Sebab aku takda duit nak shopping.huhuhuhuhu.Kalau korang nak tahu hari nie aku bangun awal taw.Aku nie kalau bangun awal mesti ada sebab punya.hehe. Sebenarnya,aku dengan dua orang kawan aku nie dah excited gile nak pergi interview.Kali nie ktorg nak try jadi cashier kat pasaraya.Lepas duit nak shopping tuk raya cine nie cukuplah,sementara dapat keje lain.Cashier kat pasaraya tuu satu ari gajinya rm40.masyuk gak ar kan .Sebelum nie dah dapat kerja kat satu tempat tapi gaji ciput ar,sebulan cuma rm560 jer.Tak cukup beb [al-maklumlah aku nie mata duitan sikit.ngeh3].Dengan semangat yang berkobar - kobar nak pergi interview tetiba jer abg tuu suruh interview esok.Dah ar bangun pagi, pastu dah bersiap cantik - cantik lagi.Jap lagi jer tak jadi lah pulak.Bile tak jadi aku dengan kawan aku merancang tuk berjalan2 jer.Pastu abg tuu kol balik and cakap suruh interview hari nie.Tapi last2 kitorg teruskan rancangan tuk berjalan jer, and interview tuu ktorg pergi esok.Cakap macam keling kan camtu.haiya.

Destinasi pertama ktorg ialah tesco extra.Nie kira kali pertama ar aku pergi tesco extra tuu.Takdelah menarik sangat kat situ.Tapi kat situ ada first lady taw.Sebelum nie aku cuma tahu first lady yang kat angsana tuu.kalau tak silap lah.Aku suka pakai baju2 first lady cantik - cantik,harga pun berpatutan.Selain tuu kat situ ada big apple.Sebelum nie kalau nak makan big apple cuma kat batu pahat jer.Sekarang dah ada kat jb,tapi aku tak tahulah kalau kat bandar jb dah ada buka big apple.

Destinasi yang kedua pulak ktorg pergi giant.Kat giant pulak aku dah jumpa kasut yang aku nak sangat - sangat beli.Tapi apakan daya duit takde.So, dapat menjeling2 jelah.Cuma, tadi my kuci2 ada cakap tunggu dia balik sini nanti kita pergi beli [Sayang cepatlah balik nanti kang kasut tuu orang lain dah beli susah pulak.hehe]

Destinasi yang ketiga dan juga destinasi yang terakhir iaitu jusco.Kat sini pun ktorg jalan - jalan jer.Kat jusco nie kalau takda duit memang tak best berjalan.huhu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




nie kawan aku fiza bersama anak buahnya.nie kat tesco


ingat budak-budak jer ker nak main.aku pun nak gak



nie si fiza n aida.kesian nini nampak mata dia jer



senyum lebar nini


ngeh3


nie dak nini yang amik taw.pandai dia


hohoho


nie nini dak comey,banyak cakap dak nini taw


nie aida.dari dulu macam nie jer dia.sentiasa comel


cun lah kawan aku nie


rambut dah kekeringan time nie


dak nini dah kepenatan



p/s :harap maaf kalau ayat tunggang langgang sebab aku nie bukan reti sangat nak mengarang.thanks baca yer.

12 comments:

zazaw said...

HAHAHA
sakit gila kan
bila pegi shopping
tapi dapat jeling jee
HAHAH

ila said...

siap umum lagi gaji bpe..
hehe

shopping2

keryoki said...

mak budak yang main permainan budak?? haha..sengal

keryoki said...

mak budak yang main permainan budak?? haha..sengal

LEZAohLEZA said...

wah . sehari rm40 , bole la beli kasut tiga ujong bln nnt . ahaha

aliza said...

zazaw: tau xpe.hahaha

ila: hehe.ssh skrg nie ssh tul nak dapat keje.

keryoki: belum jadi mak budak lagilah.haha

leza: insyaallah :)

Cempakamelati said...

Moga dapat kerja tu..boleh la beli barang yang diingini.

Robot | Sakti said...

seronok betul dia jalan-jalan.

hehehe

sissyira said...

salam

amboi begaya dan sshopping sama naik tu :D

aliza said...

cempakamelati: amin.nanti dah keje boleh beli macam2kn dgn duit sendiri. :)

aliza said...

robot: memang seronok jalan2 tapi ada sikit tak seronok sebab tak dapat beli barang ape2.hehe

aliza said...

syira: hehehe :)