Monday, January 31, 2011

Berhentilah wahai hujan



Dah masuk hari yang kedua tempat aku hujan tak berhenti - henti
Bukan apa, aku tak kisah kalau hujan tapi aku menjadi
kesah sebab rumah aku dimasuki air
Penat semalam tak ilang lagi buang and perah air kat rumah nie
Ingatkan hari nie dapat lah rehat tapi tidak.huhu
Kalau macam semalam ramai gak orang kat rumah so leh lah gilir -gilir
Tapi hari nie tinggal aku dengan sepupu aku bedua, atok dengan tok wan aku
Selamat gaklah sepupu aku tuu dah cuti sekolah
Kalau tak memang lepak ar nak buang air satu rumah nie
Dengan kesihatan yang tak berapa mengizinkan
Memang tersangat lah penat
Dalam keadaan camnie pun aku still nak jenguk blog
aku nie walaupun tak update
Rindu woooo.hehe
Nie pun aku dapat blogwalking mane yang sempat jer
Nanti kalau semua dah settel leh lah aku berblogwalking dengan selesa




p/s : nak sambung keje lik

38 comments:

al_hakim said...

ade hikmahnye kan..ni pun dah benti ni..=)

Anisa Hang Tuah said...

langit tetap menangis..

cik ewun said...

wahh ini pengalaman la dear amik la gmbar! hehehe

nelly said...

ada hikmah tahu bila hujan ..
=)
tido ..syokk
hehe

~ PIJA ~ said...

akak sukekan hujan...rase damai jerk..rumah masuk air eh..sabar yer..!!

aliza said...

haem: a'ah :)

aliza said...

anisah hang tuah: tau xpe.ngeh3

aliza said...

ewun: every year mmg kena camnie.hehe

aliza said...

nelly: kalo hjan mmg tido lh paling syok ;)

aliza said...

pija: mmg damai kak.cume penat sebab dok layankan air yg masok kat umah nie.hehe

nelly said...

memang . dan lapar ~
hahaha

Robot | Sakti said...

selamat mencuci yer.

hohohoho

Imran nyambek said...

lu nyanyi kot tadi.hehe

nazirulhazwan~ said...

kesian kat org yang banjir, tp den suke ujan, leh tido puas2;p

ANATI SOKI said...

kat perlis tak hujan. tp angin kuat giler..

sissyira said...

salam pagi selasa =)

hujan besh..boleh lena dengan aman..

tapi baju lak tak kering2..huhu

Cempakamelati said...

Semoga banjir akan surut dan berhenti, dan awak boleh melakukan aktiviti seperti biasa.

Comelnya kucing tu...

biskut said...

tak mau umah karam kena buatlah menangguk air tuh ye...
keje keras sikit..atok ngan tok wan dah lanjut usia..harap yg muda2 jer..

good gurl..

aliza said...

nelly: haha.tau nak makan jew ea..

aliza said...

robot: wokeh.ngeh3

aliza said...

imran nyembek: ngeh3..wa tak sempat nak nyanyi tpi mmg dah ujan ar.tpi kalo wa nyanyi ujan tak turun kot.haha

aliza said...

nazirulhazwan: mmg kesian pun..yg takde poblem pape mmg bes kalo tido :)

aliza said...

anati soki: owhh..yer ker.takut gak kalau hangin kencang kn.

aliza said...

sissyira: a'ah.btol3. ;)

aliza said...

cempakamelati: amin ;)

aliza said...

biskut: yolah2. :)

zazaw said...

hujan
gilaaa ahhh
sampai selesema ni hah
sejokk wooo

sissyira said...

salam malam rabu =)

hujan ada rahmat ada nikmat ada bala kalau kena masanya ....

unieMARKS :) said...

ololooo , kesian dy . huhuu . nak tolong tapi jauh pulak . ngeee :D

aliza said...

sissyira: betul tuu :)

unieMarks: hehe.umah dah ok seperti sediakala dah. ;)

fatin hanani said...

kesiannya....
fatin jez blh berdoa ja :)
arap2 cpt surut la :)
AMin!!!!!!!!

nelly said...

masa hujan juga perut cepat lapar .
hahaha

ANATI SOKI said...

aha.. tau takpa.. ptg sidai baju. pagi esok tgk. baju habis terbang .. wakakaka

Qamarul Sahid said...
This comment has been removed by the author.
aliza said...

fatin hanani: hehe.amin :)

aliza said...

nelly: mmg btol pun.hehe

aliza said...

anati soki: hahaha,kena sentiase tengok jer baju tuu kalau tak nak terbang.

aliza said...

qamarul sahid: banyak gak lah.tpi skrg dah ok.alhamdulillah :)