Saturday, February 22, 2014

Macamana nak jadi ahli SHAKLEE ?

Assalamualaikum.Bismillahirrahmanirrahim


Seperti yang dijanjikan dari entry yang sebelum2 yang saya akan share cara camna nak jadi ahli shaklee kan ? So, hari nie saya akan share yer syg2 semua :D
[General Questions being asked to be a Shaklee Member]

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih RM660, anda boleh dapat FREE membership.


Q: Berapa modal yang diperlukan?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.
Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli.Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli.Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah.Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.Q: Ok.. So bagaimana saya nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye.Clear tak ? If ada soalan tambahan boleh message saya ye..jangan segan2 tau ^__ ^

 
 Saya yang sedia membantu untuk kesihatan anda sekeluarga .. insyaallah :)

 

No comments: