Thursday, November 7, 2013

Performance Drink Shaklee!

Assalamualaikum


Apa pulak Performance Drink Shaklee nie ? Ha kalau korang nak tahu Performance Drink nie adalah minuman isotonik dari shaklee tau, tapi Performance Drink Shaklee nie berbeza dgn minuman isotonik yg ada kat pasaran tuu .. Nak tahu kenapa aku cakap berbeza meh baca sampai habis yer.
Performance Drink ini mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LYTE dengan campuran unik karbohidrat. Antara elektrolit yang utama dalam badan kita adalah Sodium ion,Cloride Ion,Magnesium ion, Calcium Ion,Pottassium ion dan fungsinya untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yang digunakan oleh saraf dan otot-otot badan.Jadi kalau nak cari minuman tenaga yang mengandungi elektrolit dah tentunya Shaklee Performance Drink.Minuman ini berbeza dari yang lain kerana berperisa oren dan yang pasti tidak mengandungi gas..

Kelebihan Performance Drink
 1. Mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat  yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.
 2. Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.
 3. Meningkatkan daya ketahanan badan.Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkn waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
 4. Mencegah Penyahhidratan-mengurangkan kehausan,mencegah penyahhidratan,melembabkan kulit dan kelihatan muda
 5. Memelihara tahap gula darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
 6. Menjadi pilihan ahli sukan dan mereka yang menjalani gaya hidup aktif dan mengurangkan rasa dahaga.
 7. Kurang kandungan gula (less gular).
 8. Bebas gas atau tidak berkarbonat.
 9. Hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana saje.Enak dimimum begitu atau bersama minuman lain
Sesuai untuk :
 • Para atlet
 • Mereka yang berpuasa
 • Mereke yang sering keletihan
 • Sesuai juga untuk ibu mengandung/ibu menyusukan anak
 • Mereka yang kurang minum air
 • Mereka yang kerap sakit kepala
 • Bila rasa nak demam atau demam
 • Sesuai untuk kanak-kanak yang demam
 
Jadi apa lagi, sekarang ni pun cuaca tak menentu kejap panas kejap hujan kan, mestilah nak kena jaga kesihatan tuu, kalau tak mc memanjang pulak..hehe.. So korang boleh lah dapat kan segera Performance Drink nie.. Tak rugipun.Korang mesti suka punya ^ _ ^

No comments: