Wednesday, October 31, 2012

Jom Cek Saman Anda


Assalamualaikum

Mungkin ada yang dah tahu tapi pada yang belum tahu kat mana korang nak cek saman korang tuu .. kali nie aku akan tunjuk kan lah kat mana ok.. Baek korang cek dulu sebelum korang nak renew roadtax dgn insurans korang tuu .. Memang kita akan ingat kita takde saman kot kang tiba2 nak renew tak lepas lak sebab ade saman .. Sekarang nie saman semua berpandukan ic masing2 ok .. Saman yang dahulu kala pun kadangkala akan keluar balik.



Mula - mula korang pergi kat website http://www.myeg.com.my/ nie .. ok, lepas tuu kan ade kotak untuk login kan ( sebelah kanan ) .. Sebelum korang nak login korang kena register dahulu tau.




permualaan akan keluar yang nie so korang pilih individual nya




next  - korang isi form nie pula yer ( macam nak daftar email gitu )




Dah siap masukkan username dan password korang.. 
pastu pilih lah korang nak cek saman jpj ataupun traffic (PDRM)







Nie contoh orang yang takde saman 
( aku nie tau,maklumlah pemandu berhemah kan ..ngeh3 )
Siapa yang takde saman nanti akan keluar 
no outstanding summons found. 


Selamat mencuba semua :)


p/s : ape lagi,cepat cek saman masing2..kui3


1 comment:

ghost writer said...

nasib baik clean. kalau ada pun, aku ingat dowang bagi aku saman silap. haha.


*cute :)