Friday, September 14, 2012

Adam dan HawaAssalamulaikum dan salam jumaat semua :)Sekarang nie aku tengah gila dengan drama ADAM dan HAWA kat astro mustika
ohhhhh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! korang semua tengok tak cerita nie ? best kan kan kan ? ngeh3.. lagu untuk drama nie pun best gila .. sesiapa yang tak tengok jangan lupa tengok tau .. sekarang nie dah episod 12 dah yaww .. dah lah anak pak aziz yang berlakon .. lagi lah best3..heheSINOPSIS DRAMA ADAM DAN HAWA

Drama adam dan hawa
 ini mengisahkan tentang Ain Hawani (Nadiya Nisaa), seorang remaja lepasan SPM yang bercita-cita untuk melanjutkan pelajaran ke peringkat tinggi telah ditangkap basah bersama Adam (Aaron Aziz), seorang jejaka kacak yang terkenal dengan sikap ‘playboy’nya.
Semuanya bermula apabila Ain (Hawa) bekerja secara sambilan kerana menggantikan seorang guru bersalin di sebuah tadika milik kakak kepada AdamMukhriz. Pertemuan yang pada awalnya membimbitkan perasaan suka Ain terhadap Adam telah bertukar kepada benci ekoran tragedi berkenaan.
Impian Ain Hawa untuk bergelar graduan djchef berjaya seakan berkecai apabila dia telah dipaksa untuk berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga.
Memilukan hati Ain adalah dengan sikap Adam yang mendiamkan diri seolah-olah tuduhan khalwat itu benar-benar berlaku, sedangkan
mereka rupanya telah difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan hubungan mereka sebagai kawan.
Sambungan sinopsis drama adam dan hawa astro, Apabila sudah bergelar suami isteri, Ain tak dapat menerima Adam yang bekerja sebagai juruterbang ini sebagai suami. Ditakdirkan, Ain berjaya melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan mereka berpisah sehingga 8 tahun lamanya.
Selepas tempoh yang lama, di depan pintu Masjidil Haram di Kota Mekah, mereka bertemu semula. Adam masih menganggap Ain (Hawa) sebagai seorang isteri yang sah, bagaimanapun Ain masih kekal dengan pendiriannya.
Apa yang akan terjadi seterusnya?
Dah baca sinopsis jom dengar lagu ost untuk drama nie pulak .. 
kebabom tau .. i like :)


1 comment:

fara said...

Ramai org kate best cite ni!
Tp fara xde mustika.
huwaaaa!