Sunday, December 18, 2011

Jalan - jalan di Singapura


Assalamualaikum




 * dimulakan dengan senyuman aku dan si lembu


 Lokasi 1 : Bugis & Merlion Park


Sampai gak aku kat Singapura .. Kalau di ikutkan rumah aku dengan Singapura tuu boleh jer berenang kalau nak tapi disebabkan polis laut jaga so, tak boleh lah nak berenang2an ke sana .. kui kui kui ..



Pada hari ahad yang lepas, siap jer passport , aku dengan dak shap terus masuk Singapura * excited bebenor ... Disebabkan masa tak panjang so kitaorang sempat pergi Bugis dengan Merlion park ajer .. tapi yang penting dah jejak dah kat sane ..  ngeh3



di sebalik bunga yang besar ada aku



 sedap gak air lion tuu .. erkkkk


 Tak dapat minum tadah pun oklah















Lion junior pun ada tau


Lokasi ke-2 : Singapore zoo


Kalau hari tuu kitaorang pergi berdua, semalam pulak kitaorang pergi bertujuh .. best yawwww.. Kalau tak silap aku nie Singapore zoo yang kat madai .. Tiket masuk seorang hanya 27 dolar sahaja yer ..




Bagi aku memang berbaloilah , banyak show tau * bukan show artis tapi show binatang [ dah kate zoo kan .. kui3 ] , walaupun kitaorang tak sempat nak tengok show2 tuu  disebabkan tempat besar .. bile sampai jer show pun habis .. 



Selamat datang ke zoo singapura .moooooooooooo




Selain daripada dapat tengok show binatang tuu suma , kitorang dapat naik boat gak tau .. Tadi aku ada cakap tempatnya besar kan , jadi kita gunalah kegunaan yang ada iaitu dengan menaiki tram.. Nak naik banyak kali pun takpe yawww..






 Orang tuu amik gambar kami tak ikhlas sebab tak nampak burung warna warni tuu pun ..huhu





























Adam dan nuh suka tul dapat main air *ada tempat budak mandi manda gak tau






Akhir sekali , jom tengok muka adam dan nuh yang sangat comel nie :)



 







p/s : maceh pada yang sudi baca dan singgah blog nie yer :)







14 comments:

A.I said...

wah best la dah sampai singapore.

macam cantik2 je tempat dia.
bila tah my turn nak gik plak.
i wish one day nnti. heee.

muhammad said...

best x mkn kt ah meng restaurant?

noraliza said...

aisha : hehe..xpe,t mesti sampai sane yer :)dekat jer.

noraliza said...

muhammad: x makan pun kat ah meng tuu tapi naek boat ah meng ..hahaha

ILA HonEyBuNNy said...

bestnya..okeh sangat jeles..hehe

besar bangat bunga tu..ehhehe

Ain Zulaikha said...

kak, entah bila lah ye nak turn sy lak gi singapore.. huhuhu sedihnyeee :(

aleen aiden said...

waaa bile alin nak sampai singapore nih.hu3

noraliza said...

ila: kalo jeles pat2 g sane ila..a'ah bunga tuu mmg besar bebenor..hehe

noraliza said...

ain : xmulah cediy2 dik ain..one day mesti smpi sne nye :)

noraliza said...

aleen : ajak lah kekwn g aleen :)

Shawn Razaleigh said...

jap, gambo 1st tu wangi tak montot kobau tu. hik3

nishiyanisha said...

pergh. melanconggg. HAHA. nak masuk dalam bunya besar tu. lion junior tak boleh blah. HAHA

noraliza said...

shawn: wakakakaka..tak bau pape kot sebb tuu hanya patung sahaja :p

noraliza said...

nisha: sekali skala kan.. bukan salu ..ngeh3.

ble nak g genting?? nak ikut! haha