Monday, April 25, 2011

Semalam dan hari ini



Assalamualaikum



Tajuk pun semalam dan hari ini .. So , maknenya entry kali nie pasal apa yang berlaku pada hari semalam dan hari nielah.kui kui kui ... Kita mulakan dengan cerita semalam lah yer .


24/4/2011



Semalam hari ahad kan , selalunya kalau hari ahad memang kebanyakan orang akan keluar berjimba - jimba tak kiralah bersama family ker,kawan ker ataupun makwe pakwe .. Tapi semalam kan aku kan keluar bersama kan dengan kan si ehem - ehem .. Mula - mula tuu tak tahu nak pergi mana last - last pergi LEISURE MALL jer.. Tengok movie kat sane,kepada sape - sape yang nak tgk movie murah leh pergi LEISURE MALL ok .. tapi sit nya biase - biase jerlah .. tmpt yg dituju bile akhir bulan.haha


Movie yang ditonton pada hari semalam ialah movie SENJAKALA .. so,pendapat aku tentang movie nie leh dikatakan biasa - biasa jer lah .. pasal SAKA .. igtkan bes sgt ..hehe ... Tapi ada satu part yang aku seram gak nak tgk .. terus katup mata .. bila dah ok , baru bukak mata semula .uhui ..

















Nie aku ada sertakan video trailer movie SENJAKALA sekali .. ngeh3 .. Balik dari LEISRURE MALL kitaorg singgah dekat pusat bandar kat pasir gudang .. Nak makan KFC , guna voucher yang bos aku bagi .. hahaha .. sambil tengok iklan jawatan kosong ..









25/4/2011



Lepas semalam aku tengok jawatan kosong so hari nie aku nak pergi interview lah seperti yang dikatakn dalam entry pendek pagi tadi .. Kalau ikutkan semalam adalah dalam 6 tempat aku nak pergi interview hari nie ..tapi bila call .. hanya 2 tempat sahaja yang aku leh pergi .. yang lain dah ada orang ..huhu .. dah takde rezeki aku kan ..




Tempat yang aku pergi nie pulak tunggu dorang call untuk 2nd interview .. Insyaallah kalau ada rezeki aku kat situ dapatlah aku kerja tuu .. Kerja sekrang nie memang lah tak tension tapi baru - baru nie bos aku ada suruh buat satu website pasal company dia .. Kalau diikutkan itulah makanan aku masa ambik dip dulu , tapi bukan nya aku tak nak buat cuma aku rasa dipergunakan dengan kelebihan yang aku ada .. Kalau diikutkan aku nie kerani insurans jer kat company dia .. Kalau bagi komisyen ker ape ker leh lah aku terima gak .. setakat bagi voucher jer mana ckp,gaji dahlah kecik.haha ..Buat masa sekarang nie aku bersabar jerlah dulu, agak - agak dia lebih baru aku bersuara . ngeh3 .. Kat pasir gudang nie ssh sikit nak cari pekerjaan bidang yang aku ambik masa dip dulu .. Jadi apa yang dapat tuulah aku bedal dulu .. kui3 .. Apepun , aku sentiasa berdoa agar dapat pekerjaan tetap suatu hari nanti ..






p/s : lepas siap jer buat popiah milo terus on laptop ..hehe



18 comments:

LuLuLaLaLengLeng said...

wuahhh. voucher kfc tue.....mminnntakk..:P

noraliza said...

ngeh3.. dah bis diguna pakai lah.. :)

Budak Botak said...

Nyum3, KFC lama x pegi nie...

Entry terbaru 10 Perkara Lelaki Cakap Dan Makna Disebaliknya... (",)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

trend movie skang banyak buat cerita macam tu..tp memang betul pun kat alam nyata..org kita suka percaya benda2 macam tu...huhu

psst..kfc bak sikit..hehe

gudluck interview.moga dapat kerja lebih baik lagi =)

ghost writer said...

kawan aku tonton filem senjakala dengan awek dia.balik2 dari bioskop mengomel tak sudah...

"cis!asal aku rasa aku rugi sangat tengok citer tuh..ntah apa2ntah.."

tunggu jer masa dvd haram muncul.

hey Liza,gudlak ok.

Khuzrin Kamarudin said...

macam best je cerita ni...

noraliza said...

budak botak : bulan nie eden makan kfc ada lah dlm 5 kali tau.asyik mengidam jer.haha

noraliza said...

muhammad iqbal hakimi bin tahir : a'ah betul tuu..

dah abis baru nak mintak.ngeh3

amin :)

noraliza said...

ghost writer : haha..thanks ghost :)

noraliza said...

khuzrin kamaruddin : bolehlah..g lah tgk.ngeh3

HonEyBuNNy said...

amin...

semoga tercapai impian yg di hajati....insya allah ada la rezeki tu nanti...

nak kFC gak...tadi nak makan KFC tapi xjd..hehe

Izyan Masri said...

EYH SENJA KALA ? BETUL2 SERAM TAK ?

Mrs.Yie said...

insyaallah mudah-mudahan nanti akan dapatlah keje yg sesuai dan sealiran dgn dip yg adik dapat tu..semoga berjaya!! :)

Encik Psychopath said...

tak berani tengok cite mistik.

mau terbawa dalam mimpi.

noraliza said...

honey bunny : nape lak jadi mam KFC ? thanks mendoakan yg baik tuk saya :)

noraliza said...

izyan masri : ada gak part seram tapi ceritanya kalau diikutkan tak berapa nak seram pun.kui3

noraliza said...

mrs.yie : amin..thanks ya :)

noraliza said...

encik psychopath : hahaha,..penakut rupanya dia.