Tuesday, January 11, 2011

Kami penganggur yang terhormat taw

Hye semua

Hari nie tarikh yang begitu cantik kan 11.1.2011

Kalau kahwin hari nie memang senang nak ingat tarikhnya
[x sabar lak nak mendirikan rumah tagga.hehe]

Sebenarnya aku nak cerita pasal kerja
Semalam aku dengan 3 orang kawan aku cuba mencari kerja lagi
Dalam keadaan hujan2 ktorg try jugak cari
Bukan apa dah bosan ar dok rumah nie
Ada gak pergi interview beberapa tempat tapi asyik suruh tunggu panggilan jer
Pastu banyak tempat yang nak kena ada experience
Kalau dorang tak bagi ktorg nie kerja macam mana nak dapat experience tuu kan
Last2 ktorg try jer mintak operator pengeluaran kat kilang
Kalau dapat boleh lah jugak duit gaji tuu buat duit kocek
Sambil2 tuu cari lah kerja lain jugak kan
Tapi operator tupun susah nak dapat taw
[belum ada rezeki lagi]



ini lah muka2 penganggur terhormat tuu [upps gamba aku takde pulak]



p/s:memang zaman sekarang nie kena guna cable baru dapat kerja gaknya

2 comments:

Pendapat Syah said...

salam...hrp smuanya bersabar.pasti akan ada peluang untuk kalian nnti..smoga berjaya..apa pun, bermulalah dr bawah dulu sblum meningkat n terus meningkat..

aliza said...

wokeh.thanks shah :)