Tuesday, November 30, 2010

Nak tengok movie nie!

Aku x kira sok aku nak ngk gak movie nie.Aku ngk feedback org2 yang dah tgk citer nie semua ckp best.Oleh itu,aku akan pakse my kuci2 ngk cerita nie.ngeh3.Tuan MARA tolonglah masokkan wit hari nie.Kalau kau x masokkan hari nie x pat lah aku tgk movie nie esok.* Aku nie cam hari laen xder jewkan.Bukan ape kawan2 aku nie nak sangat tgk esok sbb tiketnye murah kalau hari rabu.Rm 9 jew.Bukan kedekut tapi nak jimat.Kalau hari biase cecah RM 14 taw sorang.Dahlah suka tgk movie.kopak2..haha.Siapa yg tgk lgi jom kita pergi ramai2.
Sokong Filem tempatan.

Ngangkung’ adalah satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya.

Filem ngangkung mengisahkan Azim, seorang pemandu lori yang hidup sederhana di sebuah perkampungan pinggir bandar bersama isteri, Suri dan anak perempuannya.

Azim mempunyai dua orang kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Tasnim dan Wan memang merupakan ‘kaki ekor’ d8an aktiviti mereka memang diketahui oleh isteri masing-masing.

Azim yang pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti rakan-rakannya akhirnya terpengaruh juga kerana desakan dan kesempitan hidup. Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung.

Bermula dengan hanya untuk melihat, kian hari Azim semakin seronok mengikut Tasnim dan Wan walaupun secara senyap tanpa pengetahuan Suri. Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh mereka jumpa demi mendapatkan nombor untuk mereka beli.

Pelbagai kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor. Begitu juga dengan Tasnim dan Wan. Sehingga satu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka. Apakah kesudahan hidup mereka?

Dan berjayakah mereka mendapatkan apa yang mereka hajati? Segalanya terjawab dalam “NGANGKUNG”. Sebuah lagi filem komedi seram terbitan Metrowealth (MIG).